Gå till startsidan
Sök

Lokalen

I september 2024 öppnar Konst och form Gotlands fysiska plats, på Specksrum 6 i Visby. Platsen består av en öppen foajé samt två större rum. Renovering, inredning och anpassning pågår för fullt fram till invigningen!

Ett äldre hus i beige kalksten

Konst och form Gotlands lokal.

Lokalen syftar till att stimulera möten mellan aktörer inom konst, form, slöjd och arkitektur. Rummen är tänkta som föränderliga processrum, där det finns möjlighet att utforska idéer, experimentera och tillfälligt producera. Här ska också finnas möjlighet att visa upp, mötas och samtala.

Tillgång till lokalen

Rummen kommer att kunna bokas avgiftsfritt för aktiviteter som bjuder in deltagare inom Konst och form Gotlands intresseområden.

Initialt kommer självorganiserade grupper och föreningar att premieras. Det är även möjligt för enskilda professionella utövare att lämna in en förfrågan, men då gärna som del av en process som involverar fler än den enskilda. Exempelvis möten eller händelser som prövar nya samarbeten eller samtal.

Initiativ från de regionala utvecklarna inom konst, form och slöjd vid Gotlands museum kommer också att vara återkommande.

Löpande beslut

Konst och form Gotland växer fram utforskande utifrån kort- och långsiktiga behov i regionen. För att utvecklingen ska ske i samtal med områdets aktörer, finns under uppstartsperioden inga fasta regler för hur lokalen får nyttjas. Bedömning och beslut tas löpande.

Ta gärna kontakt med samordnare eller utvecklare inom respektive område, om ni är intresserade!

Eventuella krav eller motprestationer som ställs för bokning kan komma att förändras över tid.

Kontakta oss

Isak Mozard
Verksamhetsutvecklare Resurcentrum Konst på Gotland
Blond kvinna med långt hår
Annica Doms
Slöjd- och formutvecklare

Gotlands Museum, Strandgatan 14

621 56 Visby


En medelålders man håller en ram framför ansiktet
Armin Scholler
Konstutvecklare

Gotlands Museum, Strandgatan 14

621 56 Visby


Konst och form på Gotland

Har du frågor, idéer eller synpunkter? Hör av dig till oss på e-post, så återkommer vi!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 maj 2024